Tudatszintek kalibrálása

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 

A tudat energiamezeje végtelen kiterjedésű. Bizonyos szintjei az emberi tudatnak felelnek meg, amelyeket 1-1000-ig kalibráltunk. (Lásd a tudattérképet.) Ezek az energiamezők fejezik ki és uralják az emberi tudatot.

A világegyetemben minden egy bizonyos frekvenciát, vagy pontos energiamezőt sugároz, amely mindörökre a tudat mezejében marad. Ezért minden személy vagy lény, aki valaha élt, és velük kapcsolatban minden, tehát az összes esemény, gondolat, tett, érzés vagy beállítottság örökre megőrződik, és a jelenben vagy a jövőben bármikor visszakereshető.

AZ ELJÁRÁS 

A kineziológiai reakció (izomteszt) egy meghatározott ingerre adott, egyszerű ‘igen’ vagy ‘nem igen’ (nem) válasz. A holisztikus gyógyászat gyakorlatában rendszerint úgy végzik, hogy az alany kinyújtja a karját, amelyet a tesztet végző személy a csukónál két ujjal, finoman lefelé nyom. Az alany a másik kezével általában a vizsgált anyagot tartja a napfonata (solar plexus) előtt. A tesztet végző azt mondja az alanynak, hogy „Tarts ellen!”, és ha a vizsgált anyag jótékony hatású az alany számára, a karja erős lesz. Ha azonban nem előnyös vagy káros a hatása, a karja elgyengül.

Ezt a vizsgálatot éveken keresztül világszerte ezrek végezték el, és a tesztek megbízhatóságát és pontosságát vizsgálatok igazolták. Feltétlenül figyelembe kell vennünk, hogy a tesztet végző személynek és tesztalanynak egyaránt a 200-as szint felett kell kalibrálnia, mert csak ebben az esetben kaphatunk pontos választ. Az is fontos, hogy a kérdező szándéka tisztességes legyen.

Sok éven át úgy hitték, hogy a tesztválasz a test akupunktúrás vagy immun-rendszerének helyi reakciója. A későbbi kutatás azonban kiderítette, hogy a tesztválasz egyáltalán nem a testhez köthető, hanem a tudat valamilyen anyagra vagy kijelentésre adott általános válasza. Ami igaz, jótékony vagy támogatja az életet, arra igenlő válasz érkezik, amely a tudat minden élőben jelenlévő

energiamezejéből származik. Az „igen” választ a test izomzatának a megerősödése jelzi (rendszerint a deltaizom a legmegfelelőbb jelzőizomnak, de a test bármely izma használható, mint a gastrocnemia stb., amelyet a hátgerincmasszázzsal gyógyítók például gyakran vesznek igénybe).

Ha egy állítás hamis vagy egy anyag káros, a „Tarts ellen!” utasítására az izmok elgyengülnek. Ez azt jelzi, hogy az inger negatív, nem igaz, életellenes vagy a válasz „nem”.

A vizsgálat elvégzéséhez két ember kell: a teszt elvégzője és a tesztalany. A nyugodt környezet és a háttérzene mellőzése a legmegfelelőbb. A tesztalany hunyja be a szemét. A vizsgálatot végző személynek kijelentő módban kell megfogalmaznia a „kérdést”. A kineziológiai reakció „igen” vagy „nem” választ ad a kérdésre. A kérdés helytelen alakja például a következő lehet: „Egészséges ez a ló?” A helyes forma a kijelentés: „Ez a ló egészséges”, vagy az ellenkezője, azaz „Ez a ló beteg.”

Miután elhangzott a kijelentés, a tesztet végző személy felszólítja a karját a padlóval párhuzamosan kinyújtva tartó alanyt, hogy tartson ellen. A tesz végzője a csuklónál két ujjal gyorsan, de nem túl erősen lenyomja az alany kinyújtott karját. A tesztalany karja vagy erős marad, ami „igent”, vagy elgyengül, ami „nemet” jelent.

MEGHATÁROZOTT SZINTEK KALIBRÁLÁSA 

A pozitív és negatív, az igaz és hamis, az építő és romboló kritikus határvonala a 200-as érték (lásd a Tudatszint-táblázatot). Minden, ami a 200-as érték felett áll, vagyis igaz, erővel tölti el az alanyt; minden, ami a 200-as érték alatt áll, vagyis hamis, elgyengíti a kart.

Bármilyen múltbeli vagy jelenlegi dolog, tehát képek vagy állítások, történelmi események vagy személyek a vizsgálat tárgyát képezhetik.

Számszerű kalibrálás:

Példa: „Ramana Maharshi 700 felett kalibrál.” (igen / nem) Vagy: „Hitler 20 felett kalibrál.” (igen / nem)

KORLÁTOK 

A kineziológiai vizsgálat nem alkalmazható jóslásra; ezen kívül semmi nem korlátozza azt, hogy milyen kérdést tehetünk fel. Minden jelenlegi vagy történelmi eseményre rákérdezhetünk. A válaszok személytelenek, a vizsgálatot végző személy és az alany meggyőződéseitől függetlenek. A protoplazma például elhúzódik az ártalmastól, a hús pedig vérzik. Az ilyen tesztanyagoknak ezek a tulajdonságai, és személytelenek. A tudat valójában csak az igazat tudja, mert egyedül az igazságnak valós a léte. A valótlanra nem válaszol, mert a hamis a valóságban nem létezik.

A kineziológiai reakció ezért pontosan fogalmazva azt a választ adja, hogy „világos” vagy egyszerűen „nem világos”. Mint avillanykapcsolónál, amely ha fel van kapcsolva, azt mondjuk, hogy világos van, amikor lekapcsoljuk, akkor pedig azt, hogy „sötét van”, de ez egyszerűen azt jelenti, hogy nincs fény. A valóságban nem létezik a sötétség. Ez nehezen megfogható kijelentés, ám elengedhetetlen a tudat természetének megértéséhez. A tudat csak az Igazságot ismeri fel, a valótlanra egyszerűen nem válaszol. Ugyanígy egy tükörben is csak akkor látható tükörkép, ha van mit tükröznie. Ha nincsen előtte semmi, nem jelenik meg tükörkép.

MEGJEGYZÉS A SZINTEK KALIBRÁLÁSÁHOZ 

A kalibrált szintek egy meghatározott hivatkozási skálához viszonyítanak. Ha a mellékelt táblázat szerint értékeket szeretnénk kapni, utalnunk kell erre, vagy például ki kell jelentenünk, hogy „az emberi tudat 1-1000-ig terjedő skáláján, ahol a 600 a megvilágosodást jelöli, ez és ez X érték felett kalibrál”, vagy „a tudati skálán, ahol 200 az Igazság, 500 pedig a szeretet szintje, ez a kijelentés X felett kalibrál”. (Adjunk meg egy pontos számot.)

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 

Az emberek jellemzően szeretnék megkülönböztetni az igazat a hamistól. Ezért egy igen pontosan körülírt kijelentést kell megfogalmaznunk. Kerüljük az általános kifejezéseket, mint például „ez egy ‘jó’ állás”. Milyen szempontból ‘jó’? A fizetés miatt? Jók a munkakörülmények? Előléptetési lehetőséget ígér? Igazságos a főnök?

GYAKORLAT 

A vizsgálati módszerrel megismerkedve egyre nagyobb gyakorlatra teszünk szert. Hirtelen elkezdenek előjönni a ‘helyes’ kérdések, és már-már hátborzongatóan pontosak lehetnek. Ha a tesztet végző személy és az alany egy ideje már együtt dolgozik, egyikükben vagy mindkettőjükben kifejlődik az a képesség, hogy bámulatos pontossággal találjon rá a legmegfelelőbb kérdésre, még ha egyikük sem tud semmit az

adott dologról. A tesztet végző például elvesztett valamit, és elkezdi mondani: „Az irodában felejtettem.” (Válasz: nem.) „A kocsiban hagytam.” (Válasz: nem.) A tesztalany hirtelen szinte ‘látja’ a tárgyat, és így szól: „Kérdezd azt, hogy ‘a fürdőszobaajtó hátulján’. A dolog a fürdőszobaajtó hátuljára van felakasztva.” (Válasz: igen.) Ennél az esetnél a tesztalany azt sem tudta, hogy a tesztet végző illető megállt tankolni, és a benzinkút mosdójában felejtette a kabátját.

Bármiről bármilyen információhoz hozzájuthatunk a jelenből és a múltból, a tér bármely pontjáról. Keresztkérdésekkel könnyen megbizonyosodhatunk az eredmények pontosságáról. Teljesen természetes, ha először kételkedünk. Aki azonban elsajátítja ezt az eljárást, annak egy pillanat alatt több információ áll a rendelkezésére, mint amennyit a világ összes számítógépe és könyvtára tartalmazhat. A lehetőségek tehát kétségkívül korlátlanok, a kilátások pedig lélegzetelállítóak.

A helyes kalibrációs technika 

Minden kalibráció a Tudattérképet használja viszonyítási alapul.

Tegyük fel a kérdést: „Egy 1-1000-ig terjedő skálán, ahol a 600 a megvilágosodást jelöli, ez (a tanító, tanítás, gondolat stb.) X értéken kalibrál.” (Mondjunk egy számot.)

A skála csak viszonyít, és a számokat önkényesen választottuk. Ha a viszonyításhoz nem használnánk egy meghatározott skálát, tetszőleges értékeket kapnánk. Mindenki elkészítheti a maga skáláját.

Ha egy adott skálát nem határozunk meg pontosan, meglepő számokat kapunk az 1000-es érték felett, és minden eredménnyel egyre magasabbat és magasabbat. Az itt megadott skálán az 1000-es a legmagasabb szint, amelynél magasabb értéket senki nem ért el, aki valaha élt ezen a bolygón, beleértve a nagy avatárokat is.

Forrás: David R. Hawkins: A valódi Én hatalma

Az Izomtesztelés (kal.:600) pontosságának mértéke, azaz konzisztens eredmények Tudat Kalibrációs Kutató Technikával (605):

200 alatt megbízhatatlan/a képesség nem elérhető
200-as szinten a pontosság mértéke 70%
250-es szinten a pontosság mértéke 70,6%
310-es szinten a pontosság mértéke 71%
350-es szinten a pontosság mértéke 77%
400-as szinten a pontosság mértéke 80%
500-as szinten a pontosság mértéke 94%
540-es szinten a pontosság mértéke 96%
600-as szinten a pontosság mértéke 99%
900-as szinten a pontosság mértéke 99.9%
1000-es szinten a pontosság mértéke 100%

TKKT: Tudat Kalibrációs Kutató Technika

Tesztelés végezte: Institute for Advanced Spiritual Research

(Alapítota és eredményeit jóváhagyta: David R. Hawkins 2012)

Hírdetés

4 Replies to “Tudatszintek kalibrálása”

 1. Egy nagy szivesseggel fordulnek Onhoz, megmerne a kovetkezo tanitok, irok szintjeit?

  Dr David R. Hawkins, Swami Rama, G. I. Gurdjieff, Sri Chinmoy, Thich Nhat Hanh, 17th Karmapa, Lama Ole Nydahl, Tilopa, Naropa, Milarepa, Thaddeus Golas, Ken Wilber, Stanislav Grof, Dr Michael Newton, Rene Guneon, Julius Evola, Ruediger, Dahlke, Jasmuheen (Ellen Greve), Neale Donald Walsch, Esther and Jerry Hicks, Anthony de Mello, A. J. Christian, Bela Hamvas, Maria Szepes, Ervin Laszlo, Istvan Hejjas, Bela Balogh, Peter Muller, Peter Popper, Csikszentmihalyi Mihaly

  Valamint a 700 es 1000 kozotti szintkulonbseg-fokozatokrol melyik Hawkins konyvebn talalok reszletes leirast? A ket, eddig magyar nyelven megjelent konyv nem taglalta konkretan a legfelsobb allapotokat. Legalabb roviden irna az allapotkulonbsegekrol?

  Rendkivul halas lennek, koszonom!
  Minden jot!

 2. ez szuper. Én fel tudom venni a kapcsolatot minden létezővel és valaha élt személlyel,kezdve Hitlerrel,Churcillel, vagy Kossuthhal …..Megkapom a tudatszintet, az akkori sémát, gondolat és erkölcsvilágot, tök állat 😀
  Beléphetek a jövöbeli tudatszintekre,minden 😀 Amikről még nem is álmodtam. Ez a cikk viszont ad egy kis meghatárzosát imfo terén. Végre nem vagyok egyedül ezzel 😉

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s